Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tagliatella met blauwe kaas recept
Tagliatella met blauwe kaas recept

Tagliatella met blauwe kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de tagliatella beetgaar. Na 6 minuten de kleingesneden ui fruiten in olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en bak dit 3.5 minuten. Halverwege wat oregano toevoegen (ik vind dat lekker, dus ben royaal). Voeg daarna de gorgonzola, mascarpone, pesto en de helft van de fijngesneden walnoten toe. Haal de pan van het vuur en roer alles goed door zodat de kaas gesmolten is. Voeg daarna de tagliatella aan de saus toe en vermeng alles geod. Snijd de rucola een beetje kleiner en voeg wat olijfolie toe. Serveer op een bord met, naast de pasta met saus, de rucola. Over het gerecht wat parmezaanse kaas (mag royaal) strooien en daar bovenop wat gesneden walnoten en een paar blaadjes verse basillicum als decoratie.

Serveersuggesties

De parmezaanse kaas is voor de liefhebber. De mascarpone kan je ook weglaten, maar ik vind de combinatie voortreffelijk. Als alternatief voor de tagliatella kan je ook spaghetti gebruiken. Serveer met een glas rose of droge witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tagliatella met blauwe kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven