

Spaghetti carbonara classico
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 250 milliliter room
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 225 gram dobbelsteentjes rookspek
- 3 eieren, losgeklopt
- 55 gram pecorino, fijngeraspt
- 85 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit intussen de boter en olie in een pan tot de boter is gesmolten. Voeg de ui toe en fruit ca. 5 minuten of tot hij zacht is. Voeg het spek toe en bak onder regelmatig roeren ca. 5 minuten of tot het spek lekker knapperig is. Haal de pan van het vuur en zet apart. Meng in een kom de eieren, room, pecorino, 55 gram Parmezaanse kaas, de fijngehakte peterselie en zout en peper.
Giet de pasta af en doe over in een schone pan. Voeg het spekmengsel toe en schep om. Voeg het eimengsel toe en kook onder voordurend roeren zachtjes op zeer laag vuur tot het ei net gaar is. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en serveer meteen.
Meer Recepten
- Spaghetti alla carbonara4 porties
30 minuten
vivaitalia - Spaghetti carbonara4 porties
1 uur
julia - Spaghetti carbonara met Philadelphia4 porties
25 minuten
willeke_007
Allergenen Informatie
Voor dit spaghetti carbonara classico recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Spaghetti carbonara classico heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie
-
Bij de ingrediënten staat geen room vernoemd maar in de bereidingswijze wel.Judith gaf dit recept op 31 augustus 2012 5 uit 5 sterren
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Pastagerechten
- Spaghetti carbonara classico