Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaghetti aglio e olio recept
Spaghetti aglio e olio recept

Spaghetti aglio e olio


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe een behoorlijke scheut olijfolie in een goede koeken- of hapjespan.
Zet de pan op laag vuur.
Snij de knoflook in kleine stukjes en doe ze in de pan. Het mag beslist niet bakken.
Heel langzaam de smaak van de knoflook in de olie laten trekken. (15 minuten)
De pepers in dunne ringen snijden en na 10 minuten bij de knoflook doen.
Onder tussen heb je een grote pan met water opgezet en aan de kook gebracht.
Schep hier ander halve eetlepel grof zeezout in.
Als de knoflook begint te kleuren (mag niet bruin worden, want dan wordt het bitter) doe je de spaghetti in de pan met kokend water en roer je regelmatig door. Zodra het water weer kookt is de spaghetti klaar (niet langer koken want dan wordt het klef en zacht).
Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet en doe het daarna in de koekenpan.
Voeg de gesneden peterselie toe en roer het geheel door. Klaar is Kees.
Op je bord scheppen, een beetje goede olijfolie er over en een klein beetje zoutvlokken tussen je vingers malen en over de spaghetti strooien.
Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaghetti aglio e olio recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven