Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Siciliaanse pasta met amandelpesto recept
Siciliaanse pasta met amandelpesto recept

Siciliaanse pasta met amandelpesto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de tomaten in blokjes. Zet water met zout op voor de pasta en kook deze gaar volgens de bereidingswijze op het pak. Maak intussen de pesto als volgt: Wrijf de amandelen fijn in een vijzel of keukenmachine. Meng de geraspte pecorino er doorheen en de fijngehakte basilicum. Voeg zoveel olie toe tot een smeuiige pesto ontstaat. Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en meng de pesto en de tomaatjes er doorheen. Maak op smaak met zout en peper. Schep de pasta op een bord en strooi er nog wat geraspte pecorino over. Garneer met wat gesneden basilicum.

Serveersuggesties

In plaats van pecorino kun je ook geraspte parmezaan erover strooien. Lekker met een salade van rucola

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit siciliaanse pasta met amandelpesto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven