Ingrediënten

+ -
print

Voor de bechamelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de kruiden en knoflook zachtjes 1 minuut.
  2. Voeg het worstvlees toe en bak dit 10 minuten onder voortdurend roeren of totdat dit vlees gaar is.
  3. Voeg dan de wijn toe en kook in 2-3 minuten het vocht een beetje in.
    Maak vervolgens de bechamelsaus:
  4. Smelt daarvoor de op een laag vuur en voeg de al roerend toe totdat er een dikke massa ontstaat.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de melk al roerende bij de massa.
  6. Zet de pan terug op het vuur en kook alroerend totdat de saus pruttelt.
  7. Voeg dan de , de gruyére, mosterd en een beetje cayennepeper en toe.
    Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing verpakking beetgaar.
    Laat het uitlekken en meng het worstmengsel door de schelpjes.
  8. Vet een ovenschaal van 30x20 cm met de helft van de in.
  9. Bestrooi deze met de helft van het .
    Doe de pasta en het worstmengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover.
  10. Bestrooi het geheel met het resterende en leg de resterende er in stukjes boven op.
  11. Bak de pasta nog 15 minuten in de oven, Verwarm dan de grill op de hoogste stand en laat het gerecht in 2-3 minuten een bruin korstje krijgen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%1784 kcal
Vetten
43 g.
61%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schelpjespasta met worst en mosterd