Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza met champignons en groene olijven recept
Pizza met champignons en groene olijven recept

Pizza met champignons en groene olijven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Plet de knoflook fijn. Snipper de ui fijn. Rasp de mozzarella fijn. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Halveer de groene olijven. Verhit de olijfolie en bak de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak het 3 minuten mee. Snijd de tomaten klein en voege ze met het sap toe aan het uimengsel. Voeg de tomatenpuree met oregano en rietsuiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zonder deksel 10 minuten al roerend pruttelen tot een dikke gladde saus. Laat de saus afkoelen. Doe de gist met suiker in een kommetje en voeg het water toe. Laat het mengsel 10 minuten staan tot er luchtbelletjes ontstaan. Doe de bloem met zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe het gistmengsel met olijfolie in het kuiltje en kreed het tot een soepel deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 10 minuten tot een soepel glad deeg. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette schaal en laat het afgedekt 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is. Kneed het deeg tot een soepele bal en rol het uit. Leg de deegbodem in een pizzavorm en bestrijk hem met de saus. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Bak de pizza in het midden van de oven in 35 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pizza met champignons en groene olijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pizza met champignons en groene olijven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Recept is incompleet: wat doen we met de champignons, de mozzarella en de paprika? Na afloop constateren dat ze niet gebruikt worden?
    Kar gaf dit recept op 7 februari 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven