Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza alla Paprika recept
Pizza alla Paprika recept

Pizza alla Paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het deeg:
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden.

Doe het ei, het zout en 1 deciliter water in het kuiltje.

Roer met een vork tot al het vocht is opgenomen.

Kneed verder met de handen tot een soepele deegbal, voeg indien nodig nog een klein beetje water toe.

Laat het deeg circa 1/2 uur rusten (dan rolt het makkelijker uit) of ga meteen verder:

Bestuif het werkblad met bakmeel.

Leg het deeg op het werkblad, bestrooi het met bakmeel en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekige lap van circa 40 x 35 of 45 x 30 centimeter (circa 1/3 centimeter dik).

Vet de bakplaat in met 1 eetlepel olie.

Vouw de deeglap dubbel met wat bloem er tussen en rol het deeg losjes om de deegroller.

Leg het deeg op de bakplaat, ontvouw het deeg en breng het netjes in vorm (stiekem de deegroller gebruiken kan, niet te hard drukken).

Het beleg:

Bestrijk het deeg met de tomatenpuree, laat een centimeter vanaf de rand vrij.

Snijd de plakken cervelaatworst in vieren en verdeel de stukjes over de pizza.

Pel de uien en snijd ze in ringen. (Tip nodig? Klik hier).

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uienringen er glazig en los in, helemaal gaar hoeft niet. Tip: Dit is echt nodig rauwe uien worden niet goed gaar.

Verdeel de uienringen over de pizza.

Maak de paprika ('s) schoon ( wassen steel, zaden en zaadlijsten verwijderen). Snijd ze in vieren en vervolgens in reepjes. (Tip: De rijpheide van de paprika en de dikte van de reepjes bepaalt hoe gaar de paprika tijdens het bakken wordt: Dunner dan 1/4 centimeter wordt de paprika zacht en gaar, vanaf circa een halve centimeter (en dikker) blijft hij knapperig).

Strooi de paprikareepjes over de pizza.

Halveer de olijven en verdeel ze over de pizza.

Snijd de Mozzarella in (circa 1 centimeter) dikke plakken en verbrokkel die boven de pizza.

Strooi de oregano en (dun) peper en zout over de pizza.

BAKKEN

Verwarmde oven voor:

Een gewone elektrische oven op 175 graden Celsius, een hete luchtoven (of een grote combimagnetron) op 160 graden Celsius, een gasoven op stand 3.

Schuif de pizza in het midden van de oven en bak hem in circa 20 - 2 5 minuten gaar. Tip: Als de deegrand van de pizza net lichtbruin begint te kleuren is het brooddeeg van de bodem gaar en nog zacht. Haal op dat moment de pizza uit de oven Tenzij een harde krokante bodem gewenst is, bak dan nog circa 5 minuten langer.

Tip: Noteer de tijd (voor de volgende keer).

Tip: Als het bakken in een gasoven veel langer duurt, zet de oven de volgende keer dan op stand 3-1/2 of 4.

Allergenen Informatie

Voor dit pizza alla paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven