Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige lasagne met béchamelsaus recept
Pittige lasagne met béchamelsaus recept

Pittige lasagne met béchamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. We beginnen eerst met de tomatensaus. Snij de ui in een paar stukken en gooi deze samen met de knoflook, de tomaten en de Jalapeńo pepers in de blender. De hoeveelheid pepers is afhankelijk van wat u lekker vind, maar deze pepers zijn vrij mild dus leef u uit. Voeg nu de zout naar smaak toe en blend het geheel. Snij nu de champignons en de olijven in stukjes en zet deze klaar.

2. De olijfolie verhitten in een koekenpan en bak nu het gehakt in mooie kleine stukjes gaar. Het hoeft maar net gaar zet zijn, het gaat toch nog in de oven. Doe het gehakt nu in een gewone pan, voeg de tomatenpuree toe en roer dit er goed doorheen. Bak daarna de champignons gaar en voeg ook deze toe. Voeg nu de olijven en de tomatensaus toe en laat het geheel zachtjes pruttelen (wel regelmatig roeren).

3. Doe twee flinke eetlepels roomboter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg nu de melk toe en doe er drie eetlepels bloem bij. Roer het geheel totdat de saus een beetje begint te binden. Voeg nu de geraspte mozzarella toe en roer verder tot de saus goed gebonden is. Zet de oven alvast aan. Bij een hete lucht oven op 150 graden, bij een combimagnetron op 200 graden.

4. Pak nu een ovenschaal en vet deze goed in. Bedek de bodem met lasagnebladen. Voeg nu de helft van de tomatensaus toe en verspreid deze gelijkmatig. Bedek het geheel weer met lasagnebladen. Voeg nu alle béchamelsaus toe en verspreid deze gelijkmatig. Dan weer een laag lasagnebladen en tot slot de resterende tomatensaus erover. Bovenop het geheel doet u de jonge kaas.

5. Plaats de schaal in oven of combimagnetron. In de oven 15 minuten, in de combimagnetron 20 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige lasagne met béchamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven