Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Penne met chianti gestoofd rundvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg het vlees in de kom en doe er zoveel wijn bij dat het onderstaat. Laat het bij kamertempratuur 2 4 uur marineren. Neem het vlees vlak voor je het gaat op zetten uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade. Bestrooi het vlees royaal met zeezout. Verhit 2 eetlepels extra vergine olijfolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees mooi bruin. Hak de stengels bleekselderij, ui, knoflook, salie, rozemarijn, jeneverbessen en kruidnagels tezamen grof. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken. Dep het droog met keukenpapier. Hak ze grof en voeg ze bij de andere ingredienten. Doe dit mengsel bij het rundvlees in de pan. Roer even en voeg de pijnboompitten, laurierblaadjes en wat peper toe. Bak dit alles 5 minuten. Voeg de marinade toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof het vlees 3 a 4 uur. Voeg zonodig weekvocht van de paddestoelen of wijn toe zodat er voldoende vocht is. Zodra het vlees goed gaar is, haal het uit de pan en hak het in grove stukken. Doe het terug in de pan en voeg de citroenraspel toe en zo veel olie dat er een vochtige saus ontstaat. Kook de penne in gezout water volgens aanwijzingen. Laat het uitlekken en bewaar het kookvocht. Voeg de penne toe aan de saus en roer het door. Voeg de parmezaanse kaas toe en dien het op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit penne met chianti gestoofd rundvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven