Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pastasaus met tomaat en kruiden recept
Pastasaus met tomaat en kruiden recept

Pastasaus met tomaat en kruiden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde uien glazig. Snijd de knoflook fijn en fruit hem even mee. Blus met het tomatensap en voeg de in stukken gesneden tomaten toe. Doe het bouillonblokje erbij en de zongedroogde tomaatjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode paprika, snijd hem grof in stukken en voeg toe.
Snijd het rode pepertje overlangs door en voeg het toe. Hou je niet zo van pittig, verwijder dan vooraf de zaadjes geheel of gedeeltelijk.
Voeg de takjes oregano in hun geheel toe, zodat je ze later ook weer makkelijk kunt verwijderen. Gebruik je gedroogde oregano, stop die dan in een groot thee-ei zodat je dit later ook weer in zijn geheel kunt verwijderen. Gedroogde oregano blijft anders als harde velletjes overal in de saus aanwezig.
Breng de saus aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur zo laag dat het net niet van de kook raakt. Laat de saus n uurtje sudderen; roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen. Verwijder de takjes oregano of het thee-ei met de gedroogde oregano. Pureer de saus kort met de staafmixer. Er mogen best nog wat stukjes tomaat of paprika in te herkennen zijn, mits ze niet te groot zijn.
Breng de saus eventueel op smaak met wat zout of cayennepeper.
Bind de saus heel lichtjes met een beetje aardappelmeel dat je oplost in koud water.
De hoeveelheid aardappelmeel hangt af van de gewenst consistentie maar maak de saus zeker niet te papperig. Probeer beetje bij beetje hoe de saus reageert op het aardappelmeel. Realiseer je dat de saus nog wat opstijft als hij afkoelt.

Serveersuggesties

Variatie: - andere kruiden die ook in deze saus passen zijn: tijm, basilicum, majoraan, peterselie, rozemarijn. Vries deze saus in porties in. Wanneer je hem gebruikt over de pasta kun je een paar verse basilicumblaadjes klein scheuren en toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pastasaus met tomaat en kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven