Pastasaus alla Marc Witbraad

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet eerst een pannetje op met 200 milliliter water.
  2. Laat dit koken met 1 bouillonblokje en de vijf schoongemaakte (tros) tomaten.
  3. Het mogen ook andere tomaten zijn, maar niet uit blik.
  4. Na een minuut koken haal je de tomaten uit je pannetje en doe ze in een vergiet. (bouillon water niet weg doen!) Koud water over de tomaten doen en als ze niet meer heet zijn, de vellen verwijderen met je handen.
  5. De tomaten in stukjes snijden op een bord of schaal en beleggen met de knoflook, de , witte peper en de .
  6. Dit roer je even door elkaar.
  7. In het bouillon wat over is doe je de , de thym en de sambal.
  8. Spaanse snijden (of wat kleinere uien) en laten fruiten in 5 minuten in een pan met anti aanbak laag.
  9. Intussen de in de lengte door midden snijden en in de breedte in (halve) ringetjes snijden en in je vergiet doen.
  10. Goed wassen onder de koude kraan en uit laten lekken.
  11. Dan het gehakt bij de uien doen, 5 minuten laten aanbraden tot het rode niet meer zichtbaar is.
  12. Dan de erbij.
  13. Om de minuut even roeren en dan de bouillon er in doen, samen met de tomaten.
  14. Deksel op de pan en hoe langer je het laat pruttellen op een laag pitje, hoe lekkerder het wordt. (Maar in ieder geval 2 uurtjes) Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%700 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastasaus alla Marc Witbraad