Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met scampi's en tomaat recept
Pasta met scampi's en tomaat recept

Pasta met scampi's en tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdoe de scampiís van hun jasje en verwijder het darmkanaal. Breng water met zout en een scheutje olijfolie aan de kook voor de pasta. De olijfolie en het zout zijn zeer belangrijk, tenzij je graag een klomp aan elkaar plakkende pasta wilt natuurlijk. Versnipper het uitje en de teentjes look en laat ze fruiten in een pan gevuld met olijfolie. Gooi de scampiís in de pan en laat ze bakken tot ze veranderen van kleur. Je kan ze een beetje bijkruiden met wat currypoeder als je wilt. Dat maakt ze iets lekkerder van smaak. Voeg het tomatenvlees en de pesto toe aan de scampiís en laat verder sudderen (je zet best het vuur iets minder). Ondertussen zou normaal het water moeten koken voor de pasta. Een ideaal moment om de pasta in het kokend water te doen. Zorg ervoor dat je genoeg roert in de kokende pasta om te voorkomen dat ze aan elkaar gaat klitten. Voeg de room toe aan de scampiís met tomaat en laat deze wat indikken. Kruid de saus bij met peper en zout naar believen. Giet de pasta af en gooi ze samen met de saus in de pan en laat alles een beetje bakken. Op die manier wordt de pasta ietsje droger maar veel lekkerder. Garneer de pasta met een beetje vers geknipte peterselie en parmesaanse kaas en klaar is Kees. Smullen maar!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pasta met scampi's en tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven