Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met pesto recept
Pasta met pesto recept

Pasta met pesto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiden: De saus wordt van te voren klaargemaakt en per schaal 15 minuten opgewarmd in de magnetron, maar direct serveren kan natuurlijk ook. Sla dan het hele verhaal van de magnetronschalen over. Wel is deze methode handig om op een normaal fornuis grote hoeveelheden klaar te maken, zonder enorme pannen. Een grote braadpan/ wok volstaat. Varieer met de groente naar het jaargetijde of wat er in de aanbieding is, samen is de groente 2 kilo. B.v. drie doosjes champignons = 750 gram, 1 kilo paprika (ook diepvries te koop) en twee courgettes. Italiaanse mix uit de diepvries gaat ook goed, per 400 gram verpakt. Zet drie magnetronschalen van drie liter klaar. Hierover verdeel je de ingrediŽnten zodra ze gaar zijn, dan goed afkoelen en koel bewaren. Per schaal is ca. 15 minuten opwarmtijd in de magnetron nodig. Kip in kleine stukjes snijden. Oven op maximale stand verhitten, 10 minuten. Kip op grote bakplaat verdelen en omroeren met peper, zout en zonnebloemolie. Kip helemaal bovenin de oven 10 minuten gaarbakken, tussendoor even omschudden/roeren. Roerbakken in een wok kan ook. In wok kleingesneden groenten in gedeelten roerbakken in wat olie en steeds overdoen in de magnetronschalen. Als het te hard gaat iets water of boullion toevoegen in de wok. Op het laatst de bouillonblokjes oplossen in het stoofvocht en daaraan toevoegen de zure room en pesto. Niet meer verhitten, toevoegen aan de rest. Op smaak maken met peper en zout. Pasta op het laatst 8 minuten koken in grote pan met ruim water en zout, "al dente" dus nog net niet gaar. Afgieten m.b.v. vergiet en warmhouden op rechaud. Eventueel een scheutje (olijf-)olie tegen plakken toevoegen. Op de bodem een klein laagje water laten tegen aanbranden. Opscheppen liefst op voorverwarmde borden, eerst de maccaroni, dan de saus. Lekker met een salade van ijsbergsla en tomaat, olijven en simpele dressing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met pesto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven