Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta con salsa di sarde recept
Pasta con salsa di sarde recept

Pasta con salsa di sarde


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de venkelknol schoon, verwijder de harde stukken en snijd hem in hele kleine blokjes. Bewaar het groen van de venkelknol. Kook de venkel in ruim water met wat zout gaar in ca. 15 20 minuten. Giet af en bewaar het kookwater. Verhit 3 centiliter olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes, 1 teentje knoflook, venkelgroen en ansjovis. Voeg de strattu of tomatenpuree toe, de saffraan of koenjit, de wijn, 2 deciliter venkelkookwater, het halve visbouillonblok en de krenten of rozijnen. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje 5 min. zachtjes garen. Doe de pijnboompitten erbij. Ontdoe de sardientjes van de koppen, staarten en graten en snijd ze in stukken. Voeg ze toe. Voeg ook de venkel toe en laat het geheel nog eens 5 10 min. pruttelen. Kook ondertussen de pasta beetgaar in de rest van het venkelkookwater. Laat uitlekken in een vergiet en roer wat olijfolie erdoor om plakken te voorkomen. Roer de saus onder de pasta en breng het geheel op smaak met basilicum en oregano. Laat met de deksel op de pan nog 5 min. verwarmen. Maak ondertussen de mollica als volgt: Verkruimel het oud brood, verwijder de korst. Verhit weer wat olijfolie in een pan en pers er een teentje knoflook over uit. Bak de broodkruimels goudbruin en strooi er wat versgemalen zwarte peper over en een snuifje zout. Serveer de pasta met de sardinesaus en strooi er de geroosterde broodkruimels over. Een witte wijn uit Sicili combineert het beste met de smaak van de sardientjes, zoals een Grillo di Sicilia of een Torre Solaria Friscali Sicilia.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta con salsa di sarde recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven