Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta al tonno recept
Pasta al tonno recept

Pasta al tonno


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ragfijn gesneden ui. Knijp het teentje knoflook erboven uit, voeg de gehakte peterselie toe en fruit deze minuut mee. Voeg de tomatenpulp met het sap toe en de wijn en roer goed door. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het geheel met de deksel op de pan ca. 1 5 min. garen. Laat de tonijn uitlekken, bewaar de olie en verdeel de vis met een vork in kleine stukjes. Voeg de tonijn toe aan de tomatensaus, wanneer deze klaar is. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper. Laat de saus zonder deksel nog 5 min. sudderen. Als de saus te ver is ingedikt, een klein beetje water toevoegen. Kook ondertussen de pasta al dente. Giet het kookvocht af in een vergiet. Roer de opgevangen olijfolie van de tonijn door de pasta, o.a. om plakken te voorkomen maar ook vanwege de smaak. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal en roer de saus erdoor. Serveer direct. Een goed gekoeld glas Orvieto classico maakt het helemaal af.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta al tonno recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven