Macaroni-ovenschotel met ui en monchou

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd het spek in reepjes.
  2. Pel en snipper de .
    Verhit 25 gram in een koekenpan en bak de spekjes in 3 minuten knapperig.
    Schep de spekjes met de schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Roer de door het bakvet en laat ze zachtjes 10 minuten bakken.
    Kook intussen de volgens aanwijzing verpakking beetgaar.
    Smelt 25 gram in een andere pan en roer de erdoor.
  4. Schenk alroerende beetje voor beetje de erbij en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is.
  5. Verkruimel de erboven en laat deze alroerende smelten in de saus.

    Laar de uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  6. Roer de gebakken uitjes, de spekjes en de monchousaus door de .
  7. Breng het geheel op smaak met en en neem de pan van het vuur.
    Splits de .
  8. Klop de eiwitten stijf.
  9. Roer de dooiers en de door het macaronimengsel en spatel vervolgens de stijfgeklopte eiwit erdoor.
    Beboter met de rest van de een ovenschaal en schep het macaronimengsel erin, niet helemaal vol (want het komt nog wat omhoog tijdens het bakken).
    Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden celsius in 35 minuten goudbruin en gaar.
  10. Serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • macaroni kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
473 kcal
23%1892 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
24%248 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Macaroni-ovenschotel met ui en monchou