Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne met spinazie en prosciutto recept
Lasagne met spinazie en prosciutto recept

Lasagne met spinazie en prosciutto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Oven voorverwarmen op 180 graden celsius. Uien snipperen en knofloof fijn snijden. Spinazie wassen. Check de bereidingswijze van de lasagnebladen, sommige gedroogde bladen moeten eerst gekookt worden. Bereiden: Bak het gehakt rul in een pan met een goede anti-aanbaklaag in zijn eigen vet, eventueel te veel vet (steeds) afgieten. (let op dat alle grote brokken verdwenen zijn! Gehakt uit de pan halen en gesnipperd ui en de knoflook in pan zachtjes bakken. (gebruikt het vet van het gehakt of een klein scheutje olijfolie). Als de ui en knoflook licht verkleurd zijn, gehakt toevoegen en alles omscheppen. Aan het mengsel toevoegen 2 blikken gepelde tomaten, zout, peper en eventueel Italiaanse kruidenmix. Het geheel zachtjes laten koken totdat het wat is verdampt en de tomaten goed in het gehakt zijn getrokken. (25 minuten). Ondertussen de gewassen spinazie kort in koken water blancheren en laten uitlekken in een vergiet. Bechamelsaus maken: Roux maken door de boter te smelten op laag vuur. Langzaam bloem toevoegen en goed door de boter roeren. De bloem laten 'garen' door het enkele minuten door te roeren. Let op de roux moet niet bruin worden. Daarna voorzichtig in etapes de room en melk doorroeren tot het een glad sausje is. Daarna de kaas toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Nu begint het stapelen. Begin met het gehaktmengsel. Daarna lasagne bladen, plakken prosciutto, spinazie, bechamelsaus. Vervolgens weer lasagne bladeren, gehakt mengsel, etc. totdat het op is. Afsluiten met een laagje prosciutto en dek het af met mozzarella in plakjes gesneden. Doe dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 37.5 minuten.

Serveersuggesties

Tips: Heb je een kleine pan bak het gehakt dan rul in 2 etapes, anders gaat het koken. Zet de oven niet te hoog, anders verbrand de mozzarella bovenop. Check de verpakking van de lasagne bladen voor de juiste oventijd. Lekker met een frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne met spinazie en prosciutto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven