Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne met spinazie en gerookte kipfilet recept
Lasagne met spinazie en gerookte kipfilet recept

Lasagne met spinazie en gerookte kipfilet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de fijn gesnipperde ui glazig. Snijd het ontbijtspek in kleine dobbelsteentjes en bak deze knapperig. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Snijd de kipfilet in kleine reepjes en bak ze even mee op een matig vuur. Snijd de paprika julienne en voeg hem toe met de spinazie. Goed doorroeren en op een laag vuurtje de spinazie laten ontdooien. Voeg als laatste de basilicum toe en laat alles nog even doorsudderen. Wanneer er teveel vocht uit de spinazie gekomen is dit op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren doen verdampen. Smelt ondertussen in een steelpannetje de boter voor de kaassaus. Roer de bloem erdoor en bak deze even mee zonder dat het mengsel bruin verkleurt. Temper het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe totdat een mooie gladde roux ontstaat. Voeg de Gorgonzola toe en roer totdat deze geheel gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200вк C. In een ovenschaal een dun laagje kaassaus schenken. Hierop een laagje kip-spinaziemengsel scheppen; bedekken met lasagnebladen; weer een laagje kip-spinaziemengsel aanbrengen en nogmaals bedekken met lasagnebladen. Giet de kaassaus over het geheel. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten gaar op 200вк C. Serveer op voorverwarmde borden. Garneer met een blaadje basilicum en wat geraspte kaas. Geef hier een glas goed gekoelde Verdicchio dei Castelli di Jesi bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne met spinazie en gerookte kipfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven