

Lasagne
- Nederland
- Pastagerechten
- 4 portie(s)
- 30 minuten
- 1 uur
- mbsmeets
Ingrediënten
- verse lasagnebladen
- bechamelsaus
- 600 gram gehakt
- 1 bouillonblokje
- 2 uien
- 1 prei
- 125 milliliter slagroom
- 750 gram romatomaten of vleestomaten
- 1 groot potje geconcentreerde tomatenpuree
- italiaanse kruiden
- OPTIONEEL:
- half bolletje mozzarella
- geraspte kaas
Bereidingswijze
Rul het gehakt en voeg het bouillonblokje toe. Fruit de uien en de prei voor een paar minuten en voeg het gehakt toe. Ontvel in de tussentijd de tomaten door het velletje in te snijden en ze in kokend water te leggen totdat het velletje krom gaat trekken. Hak de ontvelde tomaten fijn en voeg het toe aan het gehakt/groentemengsel. Voeg het potje geconcentreerde tomatenpuree en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
Vul een ingevette ovenschaal om en om met laagjes van het gehakt/sausmengsel en de lasagnebladen. Eindig met een gehakt/saus laagje en doe hier bovenop de bechamelsaus.
Verwarm voor 30 minuten afgedekt in de oven op 200 graden.
Optioneel:
*) Doe 10 minuten voor het einde nog een beetje geraspte kaas erop.
*) Voeg halverwege in plaats van het gehakt/saus mengsel een half bolletje in plakjes gesneden mozzarella toe.
Meer Recepten
- Lasagne met spinazie en geitenkaas2 porties
1 uur
jeroenbaecke - Lasagne verde4 porties
1 uur
louca - Lasagne met spinazie5 porties
1 uur en 5 minuten
Taibahr
Allergenen Informatie
Voor dit lasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen