Lasagna alla Romana

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snipper de , rasp de en 4 á 5 stengels .
  2. Maak de champions schoon en snijd deze in plakjes.
  3. Rasp de .
  4. Laat de Mozarella bollen uitlekken.
  5. Verhit de in grote braadpan.
  6. Rul de en doe de gesnipperde , de 4 tenen geperste en Italiaanse erbij.
  7. Als de glazig is dan vervolgens de geraspte en en champions erbij en roer dit door elkaar met een houten lepel.
  8. Vervolgens 3/4 gezeefde en wat peper en zout erbij en dit doorroeren.
  9. Dan als laatste de helft van het pakje mix voor lasagna.
  10. Laat dit geheel nog 20 minuten doorsudderen.
  11. Je hebt de juiste lasagna saus als de houten pollepel rechtop blijft staan!
  12. In de tussentijd giet je een liter volle in een pan en roer met een garde de gehele inhoud (2 pakjes) van het pakje besciamella door de koude totdat de béchamelsausmix stijf wordt en gaat koken.
  13. Smeer de binnenkant van de grote lasagna ovenschaal in met bakboter.
  14. Dan gaan we aan de slag met het opbouwen van de lasagna.
  15. Schep een laagje Béchamelsaus in de ovenschaal en daaroverheen een laagle gehaktsaus.
  16. Neem een klein handje en strooi dit erooverheen.
  17. Dan nemen we een aantal lasagna plakken en dekken we het geheel af.
  18. Dan weer een laagje béchamelsaus en gehaktsaus met daarbovenop .
  19. Ga zo door en eindig bovenop met gehaktsaus, maar niet tot de rand.
  20. Als laatste snijd je de uitgelekte Mozzarella in plakjes en plaats deze bovenop de lasagna.
  21. Zet de oven op 180 graden C.
  22. of een magnetronoven op 200 graden C.
  23. De lasagna gaat daar tussen de 50 en 60 minuten in.
  24. Als er een mooi bruin korstje op komt is de lasagna klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden, klontje boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, klontje boter, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, klontje boter, parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%1134 kcal
Vetten
22 g.
32%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagna alla Romana