Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagna alla Romana recept
Lasagna alla Romana recept

Lasagna alla Romana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui, rasp de winterpeen en 4 á 5 stengels selderij. Maak de champions schoon en snijd deze in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Laat de Mozarella bollen uitlekken. Verhit de olijfolie in grote braadpan. Rul de gehakt en doe de gesnipperde ui, de 4 tenen geperste knoflook en Italiaanse kruiden erbij. Als de ui glazig is dan vervolgens de geraspte winterpeen en selderij en champions erbij en roer dit door elkaar met een houten lepel. Vervolgens 3/4 gezeefde tomaten en wat peper en zout erbij en dit doorroeren. Dan als laatste de helft van het pakje mix voor lasagna. Laat dit geheel nog 20 minuten doorsudderen. Je hebt de juiste lasagna saus als de houten pollepel rechtop blijft staan! In de tussentijd giet je een liter volle melk in een pan en roer met een garde de gehele inhoud (2 pakjes) van het pakje besciamella door de koude melk totdat de béchamelsausmix stijf wordt en gaat koken. Smeer de binnenkant van de grote lasagna ovenschaal in met bakboter. Dan gaan we aan de slag met het opbouwen van de lasagna. Schep een laagje Béchamelsaus in de ovenschaal en daaroverheen een laagle gehaktsaus. Neem een klein handje Parmezaanse kaas en strooi dit erooverheen. Dan nemen we een aantal lasagna plakken en dekken we het geheel af. Dan weer een laagje béchamelsaus en gehaktsaus met daarbovenop Parmezaanse kaas. Ga zo door en eindig bovenop met gehaktsaus, maar niet tot de rand. Als laatste snijd je de uitgelekte Mozzarella in plakjes en plaats deze bovenop de lasagna. Zet de oven op 180 graden C. of een magnetronoven op 200 graden C. De lasagna gaat daar tussen de 50 en 60 minuten in. Als er een mooi bruin korstje op komt is de lasagna klaar!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagna alla romana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven