Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse gehaktsaus met witte wijn recept
Italiaanse gehaktsaus met witte wijn recept

Italiaanse gehaktsaus met witte wijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ham, ui, wortel en selderij heel fijn. Smet daarna in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter. Bak daarna de Italiaanse hammix in ongeveer 10 minuten lichtbruin onder constant roeren. Schep dit over in een grote, zware sauspan. Verhit in dezelfde koekenpan de olijfolie verhitten en braad de runder- en varkensgehakt op een middelhoog vuur licht aan. Blijf constant roeren zodat het gehakt in kleine stukjes uiteen valt. Voeg de wijn toe en zet daarna het vuur hoger. Laat het flink sudderen en blijf roeren tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg het vleesmengsel aan de hammix in de sauspan toe. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe. Breng het vervolgens op een hoog vuur aan de kook.. Zet daarna het vuur laag en laat het, gedeeltelijk afdekt, onder regelmatig roeren 45 minuten sudderen. Smelt intussen 2 eetlepels boter in de eerste koekenpan op een hoog vuur. Bak de kippenlever in 3.5 minuten stevig en lichtbruin. Haal het uit de pan en snijd het in stukjes. Zet apart en laat het tijdens de laatste 10 minuten met de saus meekoken. Roer enkele minuten voor opdienen de room door de saus en verwarm het nog even. Maak de saus tenslotte op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse gehaktsaus met witte wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven