Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Canneloni met gehakt en kaas-preisaus recept
Canneloni met gehakt en kaas-preisaus recept

Canneloni met gehakt en kaas-preisaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Pel de uien. Plet de knoflook.
Snij de champignons in kleine stukjes.
Snij de prei in fijne stukjes.

Bereiding:
Stoof de ui, look en champignons. Laat enkele minuten stoven.
Mix dit mengsel in de blender fijn.

Bak het gehakt (in andere pan) rul (pletten met vork). Laat het vocht/vet weg druppelen in een zeef.

Meng nu in een kom het champignonmengsel, het gehakt en de ricotta.
Kruiden met peper, zout, Cayenne, rozemarijn. (naar keuze)

Stoof de prei in wat boter (niet kleuren). Doe een flinke bodem water en stoof beetgaar. Nadien stoofvocht opvangen.

Maak een roux (boter, bloem). Giet daarbij het stoofvocht van de prei tot de saus licht gebonden is. Voeg nog wat melk toe en maak je bechamelsaus af met wat gorgonzola, peper, nootmuskaat, zout en een beetje citroensap.
Voeg ten slotte de prei toe.

Afwerking:
Lepel een bodem van de kaassaus in een ruime ovenschaal.
Vul de canneloni met het gehaktmengsel
Schik deze op de kaassaus in de ovenschaal.
Lepel een laag kaassaus over de canneloni en bestrooi met wat paneermeel.
Zet de schaal enkele minuten onder een grill, tot het paneermeel een mooie kleur heeft.

Serveersuggesties

Kan ook als voorgerechtje, maar dan iets minder op het bord.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit canneloni met gehakt en kaas-preisaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven