Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cannelloni met gehakt:


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het gehakt:
Bak het gehakt rul in een zeer klein scheutje olijfolie en kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder (mild). Zet als het klaar is de pan even aan de kant.
De tomatensaus:
Kook eerst de gesneden selderij en de in schijven gesneden wortel zacht.
Snijd de ui in blokjes en stoof ze aan samen met de fijngesneden knoflook, selderij en de wortelen.
Doe er de gepelde tomaten erbij en de tomatenpuree. Doe er de geplette pijnboompitten bij. Laat even pruttelen en voeg dan de bouillon erbij.
Laat nu goed opkoken. Kruid nu met paprikapoeder, thym, oregano, basilicum, zout, peper en beetje suiker. Laat nu geruime tijd het geheel pruttelen. Voeg er dan een beetje room bij.

De bechamelsaus:
Smelt op middelhoog vuur 50 gram boter en zodra het schuim weg gaat trekken neem je de pan van het vuur.
Voeg nu 60 gram bloem toe, het best in gedeeltes om klontjes te voorkomen. Het best roer je met een houten spatel. Blijf roeren tot de roux langzaam gaat zweten, zet af en toe even op het lage vuur en dan weer eraf. Het is namelijk zaak de bloemsmaak/korreltjes weg te krijgen, want het moet een witte fluwelige saus worden. Hij mag niet kleuren, vandaar niet te lang op het vuur houden maar hij moet wel garen. Met een houten spatel voel je goed of er nog korreltjes meel in zitten. Het geheim van een goede roux zit hem namelijk in het roeren en dit moet wel een paar minuten. Als het nu van de pan loslaat kan je iets eruit nemen en voelen met je vingers of je nog korreltjes voelt, ook kan je het proeven. Is hij mooi glad dan kan je beetje bij beetje al roerend Ż liter koude melk toevoegen, tot hij mooi gebonden is. Roer dit met een garde. Als kruiden kan je peper, zout en pommodorikruid toevoegen.

De samenstelling:
Meng zeker genoeg tomatensaus onder het gehakt om deze smeu´g te maken. Neem een spuitzak en vul deze met het gehaktmengsel. Spuit nu geleidelijk in de recht opstaande cannelloni. De buisjes moeten goed gevuld zijn en van de binnenkant vochtig worden van het gehakt.
Giet daarna tomatensaus in een ovenvorm tot iets meer dan 1/3, leg dan voorzichtig de cannellonirolletjes op de tomatensaus.
Overgiet tot bijna boven met de bechamelsaus. De tomatensaus en bechamelsaus moeten 50/50 zijn in de ovenschotel. Strooi bovenop ruim gemalen kaas.
Dit alles nu voor 40 minuten in de oven op 200░ Celsius.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cannelloni met gehakt: recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Cannelloni met gehakt: heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Heb geprobeerd het recept te maken, maar de beschrijving klopt totaal niet met de ingredientenlijst! De mortadella, sjalot en ei worden niet gebruikt in het recept maar staan wel op de lijst. Bechamel... Lees reactie
    Jeroen gaf dit recept op 26 december 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven