Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bolognese saus recept
Bolognese saus recept

Bolognese saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de ui fijn. Snijd de wortelen en de selderij in fijne stukjes. Plet de tomaten in een keukenrobot. Bak het spek op een laag vuurtje en voeg er de ui aan toe tot die mooi glazig wordt. Voeg er nu de wortel en de selderij aan toe, doe er ook de laurierblaadjes bij en laat dit nu alles stoven tot de groentjes zacht zijn. Zet nu het vuur hoger en voeg er het gehakt aan toe. Breng op smaak met de kruiden. Roer nu tot het gehakt mooi bruin gebakken is. Voeg nu de witte wijn er aan toe. Laat het doorkoken tot het vocht verdampt is. Voeg er nu de tomaten erbij en laat dit alles nog ongeveer 1,5 uur op een zacht vuurtje doorsudderen. Voeg er nu al roerend beetje bij beetje de melk aan toe. Laat dit nu nog een 45 tal minuten sudderen op een laag vuurtje.

Serveersuggesties

Indien je vindt dat het te droog is, kan je er nog altijd een beetje bouillon aan toevoegen. Dien dit op met tagliatelle.

Allergenen Informatie

Voor dit bolognese saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven