Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bolognaise roomsaus recept
Bolognaise roomsaus recept

Bolognaise roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem 500 gram gehakt en voeg er 1 ei bij met paneermeel. Voeg er kruiden aan toe (lookpoeder, zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat, pili pili). Versnipper de ajuinpijpjes in kleine stukjes en vermeng deze ook met het gehakt. Zorg dat de kruiden goeg vermengd zijn met het vlees. Verwarm een kookpot met olijfolie. Gooi er als eerst de stukken echte look in. Ik gebruik meestal 3 teentjes look. Bruin het gehakt in de kookpot. Versnipper de wortelen in kleine schijfjes en gooi deze bij het gehakt. Voeg een blik tomatenpuree eraan toe. Vermeng het gehakt in de tomatenpuree door goed te roeren. Voeg er ook tomatenpureesap (2 kartonnen tetra packs) aan toe of zoveel als je denkt saus nodig te hebben. Kruid de saus met oregano, basilicum, marjolein en spaghettikruiden (hot). Voeg er nu de 2 laurierblaadjes bij en roer het geheel goed om zodat alles met elkaar vermengd wordt. Laat de saus nu 1 uur sudderen op een laag vuurtje. Op het einde voegen we er een klein beetje room bij (optioneel) en daarna snijden we echte basilicumblaadjes heel fijn (niet te veel, heeft een sterke aroma). Deze bij de saus toevoegen en eventueel nog pesto (groene of rode) bijvoegen. Het geheel opnieuw roeren en even laten sudderen en klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bolognaise roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven