Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basisrecept pasta recept
Basisrecept pasta recept

Basisrecept pasta


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Maak het werkblad schoon en droog. Leg de bloem op het werkblad, maak hierin in het middel een kuil voor de eieren. Doe de eieren in de kuil. Roer de eieren met steeds meer bloem tot een egaal papje. Kneed langzaam bloem door de eieren zodat een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg in circa 10 minuten (als het deeg te droog is om goed te kneden maak je handen dan een beetje nat, is het deeg te vochtig be-bloem je handen dan). Het deeg is goed als je er met je duim in drukt en het veert terug in vorm. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 20 minuten rusten (leg het in de koelkast als je het pas uren of dagen later gebruikt). Rol het deeg tot 4 smalle lappen en rol het verder uit met de pastamachine of deegroller. Snij in de gewenste vorm. Kook de pasta een paar minuten in zout kokend water al dente. Hoe lang het moet koken hangt af van hoe lang het gedroogd heeft.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basisrecept pasta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Basisrecept pasta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het lukt nog beter als je 100 gr. bloem gebruikt op 50 gram ei. Ik weeg elk ei (zonder schaal). Elk ei heeft een ander gewicht en zowel een te nat deeg als een te droog deeg werkt niet lekker.
    Ineke Lankhaar gaf dit recept op 24 oktober 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven