Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pannenkoeken van Oma recept
Pannenkoeken van Oma recept

Pannenkoeken van Oma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een grote kom en doe daarin het meel. Voeg er de eieren ,zout, kaneel bij. Meng alles met een staafmixer of blender.
Als alles glad en goed gemengd is nog even laten rusten.
Neem een koekenpan en plaats deze op een hoog vuur. (Meestal mislukken de eerste pannenkoeken omdat de pan niet heet genoeg is). Smelt daarin enkele klontjes boter, en vlak voor alles gesmolten is schep dan een volle lepel beslag in de pan. Probeer de pan met het beslag zo te draaien dat het beslag over de gehele bodem loopt. Laat zo lang aan een kant liggen, dat als men tegen de steel aantikt dat de pannenkoek los van de bodem is. Dan draaien. (Is de pan heet genoeg, dan moet het draaien wat eerder naar eigen inzicht gebeuren. Is de pan goed op temperatuur kan de warmtebron een tikje lager. Maak net zo veel pannenkoeken tot het beslag op is.

Serveersuggesties

Men kan ook licht ontbijtspek (2 plakjes per pannenkoek) in de pan leggen. Ook dunne schijfjes van appel kan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pannenkoeken van oma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven