Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met gehakt recept
Zuurkoolschotel met gehakt recept

Zuurkoolschotel met gehakt


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Kook de aardappels en giet ze af. Maak er een lekkere puree van door er een eitje doorheen te roeren en wat melk, boter, zout en peper.
Spoel de zuurkool onder de kraan voor een minder zure schotel. Kook de zuurkool in 20 minuten gaar.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje. Voeg na 2 minuten de knoflook en paprika toe. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak het rul. Kruid het met zout, peper, kerrie en wat paprikapoeder.
Voeg de afgegoten zuurkool bij het gehaktmengsel en voeg de crème fraîche toe.
Neem een ruime ovenschotel en vet deze met wat olijfolie in. Schep er de helft van de puree in, daarover heen het zuurkool- en gehaktmengsel, dan weer een laag puree. Sluit af met een mengsel van kaas en paneermeel (half/half).
Half uurtje in de oven op 200 graden celsius.

Serveersuggesties

Voor een snellere schotel kun je ook kant en klare puree nemen. Voor een zoete noot is het lekker om ananas toe te voegen en/of banaan. Laat dan de paprika, de crème fraîche, de kerriepoeder en de paprikapoeder weg. Voeg aan het gehaktmengsel wat ketjap manis toe en wat sambal. Dan krijg je een zoetere en pittige schotel. Afsluiten met een laagje paneermeel, geen kaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurkoolschotel met gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies

  • Leuk en lekker
    Wim gaf dit recept op 27 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Een heel fijn recept
    Tonnie gaf dit recept op 29 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • We hebben zalig gegeten geef een ook een 5/5
    Tonnie gaf dit recept op 29 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik doe de zuurkool samen met cranberries door het gehakt ... voeg witte wijn toe en karwijzaad. Lekker lang pruttelen in een max. 150 graden oven.
    Barbara gaf dit recept op 17 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Zojuist je recept gemaakt en het viel bij alle gezinsleden in de smaak. Zeker voor herhaling vatbaar.
    Aagje gaf dit recept op 16 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Dit is echt een heerlijk recept!
    Wendy gaf dit recept op 15 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Door het gehakt shoarmakruiden doen is ook erg lekker!
    Judith gaf dit recept op 2 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven