Zuurkoolschotel met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden celsius.
  2. Bak de spekblokjes en de in de helft van de tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de , laurier, kruidnagel, , appelblokjes en toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en zet het daarna 1 uur in de oven.
    Kook ondertussen de met wat zout en verwarm de met de .
  5. Stamp de gekookte aardappelen fijn en voeg beetje bij beetje de -boter toe, totdat er een mooie puree ontstaat.
  6. Breng op smaak met zout en peper en .
    Bak het gehakt rul met de en breng op smaak met zout en peper.
    Haal de uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 graden celsius.
  7. Verwijder de laurier, kruidnagel en uit het zuurkoolmengsel.
  8. Voeg het komijnpoeder toe en roer goed door.
    Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en doe dezurkool hierop.
  9. Dek af met de aardappelpuree, strooi er wat paneermeel over en bak verder in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Zuurkoolschotel met gehakt

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkoolschotel met gehakt
VariatieAantalGang
Zuurkoolschotel met gehakt en banaan1Ovenschotels
Zuurkoolschotel met gehakt1Ovenschotels
Zuurkoolschotel met gehakt, perzik en mandarijn1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
454 kcal
22%1816 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met gehakt