Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met een kaas-bloemsausje recept
Zuurkoolschotel met een kaas-bloemsausje recept

Zuurkoolschotel met een kaas-bloemsausje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de zuurkool in een bodempje water (zonder zout) in ca. 20 min. gaar. Laat de rookworst of ham op de zuurkool meewarmen. Smelt de boter en roer hier beetje bij beetje de bloem door. Schenk de melk er al roerend bij. Blijf roeren tot er een glad papje ontstaat. Haal dit papje van het vuur en voeg de kaas en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Giet de zuurkool af en doe dit in een ovenschaal Verdeel hierover de in plakjes gesneden rookworst of ham. Hier bovenop komt de aardappelpuree. Giet over de schotel het kaaspapje en zet dit enkele minuten onder de grill tot de bovenkant bruin kleurt. In plaats van met zuurkool kan dit gerecht ook met witte kool gemaakt worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met een kaas-bloemsausje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven