Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel recept
Zuurkoolschotel recept

Zuurkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de aardappelen zo'n 25 minuten en giet goed af.

Bak het gehakt rul met de kruiden voor Bourgondisch- en Stroganoffgehakt (alles, gebruik de kruidenporties elk voor 500 gram).

Bak de spekblokjes in een klein klontje boter (of braadvet) en voeg ze toe aan de aardappelen. Stamp het geheel fijn. Giet er een (paar) flinke scheut(en) melk aan toe en ga door met stampen tot er een zachte massa ontstaat. Niet te dun maken! Breng op smaak met een klein beetje zout, beetje peper, knoflook en flink veel bieslook. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de puree.

Verdeel het gehakt in de ovenschaal, over de puree.

Knijp het overtollige vocht uit de (voorverpakte) zuurkool en verdeel deze over het gehakt in de ovenschaal.

Verdeel de ananasblokjes over de zuurkool, en besprenkel met een beetje van het vocht.

Verdeel het restant van de puree in de ovenschaal, strijk glad met de achterkant van een lepel en zet ongeveer 45 minuten in de oven op 220 graden tot de puree goudbruin kleurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven