

Zuid-Afrikaanse bobotie
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 500 gram speziebonen
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 friszure appels, geschild en in blokjes
- 1 dikke snee witbrood
- 1 kopje melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels masala (kerrie)
- 1,5 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- half theelepeltje peper
- half eetlepeltje kurkuma (koenjit)
- 2 eetlepels azijn of sap van 1 citroen
- 1 half kopje rozijnen
- 4 laurierbladeren
- 125 mililiter slagroom of creme fraiche
Bereidingswijze
Meer Recepten
- Bobotie (studentenkost)4 porties
1 uur en 15 minuten
christina57 - Bobotie4 porties
40 minuten
lucyvader - Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie4 porties
1 uur en 20 minuten
hanlie
Allergenen Informatie
Voor dit zuid-afrikaanse bobotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Zuid-Afrikaanse bobotie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
-
Als voorbereiding op onze Zuid Afrika reis dit gerecht gemaakt. Onze eerste keer bobotie. We hebben overheerlijk gegeten. Wat een top recept!Stephanie gaf dit recept op 8 maart 2017 5 uit 5 sterren
-
Heerlijk recept de hele familie vond het lekker.Ria Denissen gaf dit recept op 3 oktober 2014 5 uit 5 sterren
-
Gebruik in plaats van appels eens rijpe bakbananen en creme fraiche in dit recept. Ook erg lekker.Netjes gaf dit recept op 30 mei 2013 5 uit 5 sterren
-
Ik vind het een lekker gerecht.Lizzy gaf dit recept op 18 februari 2013 5 uit 5 sterren
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Zuid-afrikaanse bobotie