Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuid-Afrikaanse bobotie recept
Zuid-Afrikaanse bobotie recept

Zuid-Afrikaanse bobotie


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Verwarm oven voor op 180 graden C. Kook de boontjes in ca 20 minuten beetgaat en giet ze af. Fruit de uien tot lichtbruin in een beetje boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Week het brood in de melk en druk er zoveel mogelijk melk weer uit. Maak brood fijn. Meng alle bestanddelen, (behalve 1 ei, slagroom, laurierbladeren) met het gehakt-uimengsel. Mengsel in ingevette ovenschotel scheppen. Steek de laurier op de zij recht in het mengsel. Bak alles ca 45 minuten in de oven. Klop het overige ei met de slagroom en verdeel dit over de schotel een halfuur voordat de schotel uit de oven gaat en schep alles even goed door. Indien nodig aanvullen met wat extra water. Lekker met (gele) rijst, krieltjes en zelfs frietjes. Aanvulling: Door de bobotie met slagroom te maken, wordt het geheel wat milder van smaak waardoor het ook uitermate geschikt is voor kinderen. Met de creme fraiche krijg je een meer uitgesproken licht-zurige smaak. Tip 1: Voor een aansluitend tintje van de rijst, kun je een handjevol gewelde rozijntjes aan de rijst toevoegen. Tip 2: Een lekkere, frisse salade doet het altijd goed bij bobotie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuid-afrikaanse bobotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuid-Afrikaanse bobotie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Als voorbereiding op onze Zuid Afrika reis dit gerecht gemaakt. Onze eerste keer bobotie. We hebben overheerlijk gegeten. Wat een top recept!
    Stephanie gaf dit recept op 8 maart 2017 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk recept de hele familie vond het lekker.
    Ria Denissen gaf dit recept op 3 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Gebruik in plaats van appels eens rijpe bakbananen en creme fraiche in dit recept. Ook erg lekker.
    Netjes gaf dit recept op 30 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vind het een lekker gerecht.
    Lizzy gaf dit recept op 18 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven