Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met mosterdpuree recept
Zalmfilet met mosterdpuree recept

Zalmfilet met mosterdpuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de de aardappels, was en halveer ze. Kook ze ca. 20 minuten in een pan met water en zout met het deksel op de pan. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Dep de vis droog en snijd hem in 8 repen. Bedruppel de vis met citroensap. Giet de aardappels af, stamp ze fijn of druk ze door een aardappelpers. Roer 1 ei, de mosterd, melk en 2 eetlepels boter door de puree en breng op smaak. Doe de puree in een spuitzak met grote opening. Wrijf de vis in met wat zout en leg hem op een met bakpapier bekleed bakblik. Spuit de pureen spiraalvormig op de vis. Bak de visstukjes 22.5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Was de tomaten en snijd de bovenkant er als een deksel vanaf. Breng ze op smaak met zout en peper. Bestrooi de tomaten met kaas en 1 eetlepel boter in vlokjes. Leg de tomaten na ca. 10 minuten op het bakblik. Klop de eidooier met de slagroom en bestrijk hiermee de puree. Bak het geheel tot het einde van de baktijd. Fruit de prei in 2 eetlepels boter en laat hem met 100 milliliter water 12 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak. Serveer de zalmstukjes met de prei.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met mosterdpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven