Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met eierroomsaus recept
Zalmfilet met eierroomsaus recept

Zalmfilet met eierroomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snipper het sjalotje fijn. Kook de wijn met bouillon en sjalotje tot de helft in. Zeef de bouillon en voeg al roerend de mosterd toe. Maak de asperges schoon en kook ze 2 minuten in kokend water met zout. Halveer de tomaatjes. Bestrooi de zalmfilet met zout. Leg de asperges met tomaatjes in een ovenschaal met daarop de zalmfilet met de velzijde naar boven. Besprenkel het geheel met olijfolie en bak het in het midden van de oven in 8 minuten gaar. Zet een hittebestendige kom in een pan met kokend water en klop daarin de eierdooiers met 4 eetlepels koud water tot een glad mengsel. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe tot er een schuimige saus ontstaat. Klop er klontjes koude boter door en breng de saus op smaak met zout. Verdeel de zalm met asperges over 4 borden en schenk de saus erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met eierroomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven