Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met asperges uit de oven recept
Zalmfilet met asperges uit de oven recept

Zalmfilet met asperges uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant ca. 2 cm af.
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige schaal.
Leg de zalmfilet in het midden van de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de gesmolten boter ovet de zalm en asperges.
Dek de zalm en asperges af met bakpapier. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 2 5 minuten gaar worden (dikke asperges vragen iets meer bereidingstijd). Kook deze 7.5 minuten voor en plaats vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte krieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met asperges uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven