Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelovenschotel recept
Wortelovenschotel recept

Wortelovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
Rasp de peen en snijd ze in dikke plakken. Klop de eieren los. Pel de knoflook en pers ze uit. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een ovenschaal met een inhoud van 3 liter tot over de rand met het spek. Schep de aardappelen en wortel in een kom en roer de melk, room, eieren, tijm en knoflook erdoor. Breng het op smaak met zout. Leg de aardappelen met wortelen in de ovenschaal. Schenk het melkmengsel erover. Bestrooi het gerecht met kaas. Vouw het spek terug over het gerecht. Bedek het gerecht met alu-folie en zet hem 40 minuten in het midden van de oven. Verwijder het alu-folie en zet de oven op de grillstand. Gratineer het gerecht in 10 minuten bruin.

Allergenen Informatie

Voor dit wortelovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wortelovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Na 40 + 10 minuten in de oven waren de aardappelen en wortelen nog keihard. Is dit recept wel uitgetest?
    Maarten gaf dit recept op 14 december 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven