Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Worstragout recept
Worstragout recept

Worstragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Laat ze 20 minuten koken met zout en het deksel op de pan. Was de prei en snijd hem in ringen. Snijd de worst in schijven van 1/2 cm dik. Bak de worstschijfjes in 1 eetlepel hete boter en neem ze uit de pan. Verhit 1 eetlepel boter in het braadvet en bak de prei hierin aan. Roer 200 milliliter melk, 300 milliliter water en het bouilonblokje erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Bind de saus met het aardappelzetmeel en breng op smaak met mierikswortel, zout en peper. Schep de worstschijfjes door de saus. Giet de aardappels af, voeg 150 milliliter melk en 1 eetlepel boter toe en stamp de aardappels fijn. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Vet een grote ovenschaal in. Strijk 1/3 van de puree in de schaal. Giet de worstragout over de puree en dek af met de aardappelpuree. Verdeel 1 eetlepel boter in vlokjes over de puree. Bak de schotel ca 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Allergenen Informatie

Voor dit worstragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven