Worst met zuurkool en puree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de , was ze en snijd ze in grove stukken.
  2. Kook de met wat in 20 minuten.
  3. Giet ze af, voeg er de en 1 eetlepel bij en pureer de .
  4. Breng op smaak met , en .
  5. Pel en snipper de .
  6. Was de , snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en verdeel ze in partjes.
  7. Besprenkel de appelpartjes met .
  8. Snijd de worstjes in schijfjes en bak de schijfjes ca 5 minuten en neem ze uit de pan.
  9. Verhit 1 eetlepel in het braadvet en fruit de uitjes, bak de kort mee, voeg de en 200 milliliter water toe en breng het geheel aan aan de kook.
  10. Voeg het laurierblaadje, de jeneverbessen en de toe en laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  11. Breng op smaak met en .
  12. Vet een ovenschaal in (ca. 30 cm lang) en verdeel de over de bodem van de ovenschaal en verdeel de worst erover.
  13. Strijk de puree over de worst.
  14. Bestrooi het geheel met het en 1 eetlepel in kleine stukjes.
  15. Bak de schotel in ca. 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  16. Garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
167 kcal
8%668 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worst met zuurkool en puree