Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte kool met kruidenkaassaus recept
Witte kool met kruidenkaassaus recept

Witte kool met kruidenkaassaus


Ingrediënten


15

Bereidingswijze


Verhit 15 gram van de boter en fruit de ui al omscheppend goudgeel.
Voeg de kool toe en bak hem al omscheppend 5 minuten mee. Schenk er 1,5 deciliter heet water bij en voeg zout naar smaak toe. Stoof de kool in ca. 20 minuten beetgaar.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de bloem op een laag vuur 2 minuten al roerende pruttelen.
Schenk er beetje bij beetje de melk erbij en laat de saus al roerende steeds binden. Roer de roomkaas erdoor en laat hem al roerende smelten.
Schep de kool in een ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Zet de schotel 1 5 minuten in een voorverwarmde oven (225 graden celsius).

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree en een gehaktbal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte kool met kruidenkaassaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven