Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofschotel recept
Witlofschotel recept

Witlofschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Kook de witlof ongeveer 15 minuten en ruim water. Laat de stronken goed uitlekken. Wikkel elke stronk in een plak ham en eventueel een plak kaas (voor de liefhebber) en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de halve perziken over de schaal zonder het sap. Meng de creme fraiche met de helft van de kaas, een scheut perziksap en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de saus over de ovenschaal zodat alles bedekt is en verdeel de rest van de geraspte kaas hierover. Zet ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlofschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven