Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Venkel en kip uit de oven recept
Venkel en kip uit de oven recept

Venkel en kip uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Verwijder de harde rok van de venkelknol en snijd de venkel fijn. Bewaar het groen. Snijd de kipfilet in stukjes. Bestrooi ze met zout en peper. Gebruik de peper met mate vanwege de pittige smaak van de gorgonzola. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Verhit de helft van de boter en bak de kip lichtbruin. Leg de kip in de ovenschaal. Smoor de uien en de venkel in dezelfde pan. Leg de groenten bij de kip in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. voeg de melk toe en roer het geheel tot een gladde saus. Smelt de gorgonzola erdoor. Schenk de saus over de kip, ui en venkel. Bak het gerecht 30 minuten in de oven. Garneer daarna de schotel met het venkelgroen een de gehakte walnoten. Serveer er rijst en een frisse salade bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit venkel en kip uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven