Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensmedaillons met prei en champignons recept
Varkensmedaillons met prei en champignons recept

Varkensmedaillons met prei en champignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Maak de prei schoon en snijd hem in brede ringen.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Dep de varkenshaas droog en snijd hem in 4 dikke stukken (medaillons)
Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Braad er de medaillons aan beide zijden in aan. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olie in het bakvet. Bak er de champignons en de prei er ca. 5 minuten in en breng op smaak met zout, peper en majoraan. Voeg de slagroom en 300 ml water toe en breng aan de kook, roer het bouillonblokje erdoorheen en kook 2.5 minuten op laag vuur.
Roer de ma´zena glad met 3 eetlepels water, roer door de saus en kook ca. 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het prei-champignonmengsel in een ovenschaal. Leg er de medaillons op. Rasp de kaas en strooi hem over het geheel.
Bak 27.5 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensmedaillons met prei en champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven