Varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de en de schoon.
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Pel en snipper de .
  4. Was de en haal de blaadjes van de steeltjes.
  5. Dep de droog.
  6. Verhit de in een grote pan.
  7. Braad de varkenhaas vervolgens in ca. 8 minuten op hoog vuur rondom aan, breng het vlees op smaak met en en laat hem rusten.
  8. Haal de uit de pan.
  9. Bak de en de , de en de even op hoog vuur even aan in het braadvet.
  10. Breng de paddestoelen op smaak met en Giet de en 125 milliliter water in een kleine pan en roer het sauspoeder erdoor.
  11. Breng de saus al roerende langzaam aan de kook.
  12. Smelt de (niet meer dan 75 gram ) beetje bij beetje op laag vuur door de saus.
  13. Snijd de in plakken, leg de plakken in een ingevette ronde ovenschaal (30 cm) langs de rand in een waaiervorm, zodat ze elkaar overlappen.
  14. Roer het paddestoelenmengsel door de hollandaisesaus en breng evt nogmaals op smaak met en , Giet het mengsel over het vlees en gratineer de ovenschotel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C.
  15. Garneer met de rest van de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%852 kcal
Vetten
19 g.
27%114 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaasgratin met paddestoelenhollandaise