Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turkse pizza Lahmacun recept
Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het deeg. Doe de bloem in een schaal en meng het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en doe de gist, suiker en olie in het kuiltje. Voeg vanuit het midden voldoende lauw/warm water toe en kneed het tot een mooi en soepel geheel. Leg het deeg terug in de schaal, leg er een theedoek op en laat het 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Ondertussen de uien, tomaat en paprika schoonmaken. Tomaat in kleine blokjes snijden. De paprika in hele dunne reepjes snijden. De knoflook persen en de peper in kleine stukjes snijden. De kaas raspen. De uien met de knoflook en de (cayenne)peper in een pan geel bakken in de olijfolie. Uit de pan halen en het gehakt (of de shoarma) bakken en tussendoor overtollig vet afgieten. Uien mengsel erbij, mengen en van het vuur halen. Pak het deeg en vorm er 2 ballen van. Strooi wat bloem over de tafel rol de ballen uit tot mooie ronde pizza bodems. Leg de pizzabodems op een bakplaat of een bord en smeer de tomatenpuree erover met de achterkant van een lepel. Strooi de kaas erover. Strooi de blokjes tomaat erover. Als laatste verdelen we het mengsel met uien en gehakt (of shoarma) en daar de paprika overheen. Bak de pizza (afhankelijk van de bodem dikte) in ongeveer 9 á 10 minuten klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit turkse pizza lahmacun recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Turkse pizza Lahmacun heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Recepr niet compleet! Staat niets over oventijd en bijvoorbeeld de kaas.
    Benni gaf dit recept op 15 maart 2011 5 uit 5 sterren
  • Mmm, erg lekkere dunne bodem
    Robert911 gaf dit recept op 18 november 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven