Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse zuurkoolschotel recept
Surinaamse zuurkoolschotel recept

Surinaamse zuurkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak het gehakt, sambal en de kruiden rul (zonder olie of boter).
Voeg knoflook en de helft van de ui toe en zet apart. Bak de andere
helft van de ui in de boter en voeg de zuurkool,
rozijnen en ketjap toe.
Laat dit met de deksel op de pan 15 minuten sudderen. Voeg ananas toe.
Bestrijk een ovenvaste schaal met boter en verdeel de helft van
de puree over de bodem. Leg hier de helft van het gehaktmengsel op en de helft van de zuurkool.
Herhaal dit met de rest van gehakt en zuurkool.
Dek af met de resterende puree, en bestrooi met geraspte kaas.
Bedek de schaal met magnetronfolie en zet hem 4 minuten in de
magnetron op 700 watt. Neem de folie eraf en zet de schaal
15 minuten boven in de oven bij 220graden Celcius.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse zuurkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven