Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spruitenschotel recept
Spruitenschotel recept

Spruitenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vuurvaste schaal invetten met boter (licht invetten). Aardappelpuree maken van 8 middelgrote aardappels, ei, melk, nootmuskaat en peper. Deze puree als een rand in de schaal doen. 500 gram spruiten (geen kleine) en 250 gram worteltjes in stukjes samen beetgaar koken (ongeveer 10 minuten). De champignons in plakjes snijden. Deze samen met reepjes kipfilet bakken. Kruiden naar smaak. De spekjes uitbakken. De groente, het vlees en de spekjes door elkaar mengen. Dit mengsel in de ovenschaal doen. Maak de champignons- of jachtsaus klaar zoals op het pakje staat en giet dit over alles zodat het er tussen zakt. Geraspte kaas erover en paneermeel over de pureerrand. Doe de schaal 15 minuten in de oven op 175 graden C.

Serveersuggesties

Het kan ook zonder vlees.

Allergenen Informatie

Voor dit spruitenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven