Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spitskoolschotel met gehakt en aardappel recept
Spitskoolschotel met gehakt en aardappel recept

Spitskoolschotel met gehakt en aardappel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de spitskool schoon, verwijder de stronk en snijd de spitskool in reepjes. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een pan. Bak er het gehakt op hoog vuur in. Bak de ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Roerbak de spitskool ca. 5 minuten in het hete bakvet.
Vet een ovenschaal (ca. 25 x 30 cm; ca. 5 minuten diep)
Pureer de aardappels met het ei en 1/2 eetlepel boter en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bak ca. 1 5 minuten in de oven.
Voeg het gehakt toe aan de spitskool, strooi de bloem eroverheen en bak kort mee. Schenk de melk en de slagroom erbij. Breng aan de kook. Roer de roomkaas erdoorheen en kook ca. 2 minuten op laag vuur.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het spitskoolmengsel over de aardappelbodem. Rasp de kaas en strooi hem eroverheen.
Bak ca. 2 5 minuten op de zelfde temperatuur in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskoolschotel met gehakt en aardappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven