Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinazieschotel met spekjes, tomaat en feta recept
Spinazieschotel met spekjes, tomaat en feta recept

Spinazieschotel met spekjes, tomaat en feta


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op een halfhoog vuur knapperig uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui in het bakvet ca. 5 minuten. Kook intussen de spinazie in aanhangend water met zout (of gebruik diepvriesspinazie)totdat de groente geslonken is.
Schep de tomaat door de spinazie en door de ui en haal de pan van het vuur.
Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Verwam de oven voor op 200 graden celsius.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg de melk en de boter toe totdat er een smeuíge puree ontstaat.
Hak de spinazie grof, voeg het uimengsel toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de puree over een ingevette ovenschaal, schep het spinaziemengsel erop en verdeel de feta erover. Zet de schotel 20 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazieschotel met spekjes, tomaat en feta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven