Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinazie-gratin recept
Spinazie-gratin recept

Spinazie-gratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en kook ze ca. 30 minuten in water met wat zout. Giet de aardappels af en pureer ze met wat melk tot een luchtige puree. Roer er eventueel een klontje boter door. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze, samen met de spekblokjes in boter mooi bruin. Breng op smaak met zout en peper. Maak de roomsaus aan volgens aanwijzing op de verpakking. Doe de saus bij de champignons en kook verder volgens de aanwijzingen. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en laat de spinazie kort slinken. Laat in een vergiet uitlekken. Vet een ovenschaal in met boter. Schep er een laag aardappelpuree in. Schep er de spinazie bovenop, verdeel het champignonmengsel eroverheen en sluit af met aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Zet de schotel ca 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C. Zet eventueel. op het laatst de grill even aan zodat de kaas mooi goudbruin wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie-gratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven