Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Russische zuurkool recept
Russische zuurkool recept

Russische zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de zuurkool uitlekken, snijd de uitjes fijn en de knoflook. Zet vervolgens vast klaar de komkommer. Snijd deze met de kaasschaaf in dunne plakjes en snijd de champignons in fijne plakjes. (oven aan op 180 graden C.). Doe de zuurkool in een koekenpan of wok en voeg de uien en knoflook toe. Bak dit tezamen op een groot vuur (blijven husselen, dus wok is het handigst) een minuut of 15 a 20, tot de zuurkool een beetje bruin gaat kleuren. Niet TE natuurlijk. Neem een ovenschaal en smeer deze in met boter. Maak een dun eerste laagje zuurkool dan bedekken met ham, komkommer, champignons en kaas. Dan weer laagje zuurkool etc. Kaas is de laatste laag en vervolgens de oven in. Na een minuut of 15 a 20 klaar!! lekker met aardappelpuree waarbij je plakjes knoflook en 2 blaadjes laurier toevoegd. En een droge frisse witte wijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit russische zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven